3 tips voor veilig werken op daken

Veilig werken op hoogte klinkt simpeler dan het is. Jaarlijks gebeuren er nog steeds talrijke ongevallen. In dit artikel geven wij 3 tips om veilig te werken op daken.

Veilig werken op daken

 

Tip 1: Zorg voor goede valbeveiliging

Om veilig te kunnen werken op een plat dak is het plaatsen van valbeveiliging absoluut noodzakelijk. Een professioneel dakdekkersbedrijf maakt altijd gebruik van valbeveiliging. Werken op daken is serieus vakmanschap, neem de werkplek dus ook serieus. Valbeveiliging hoort daarbij.

Meer weten over valbeveiliging?

Tip 2: Pas op digitale valkuilen!

Werkinstructies worden veel vaker digitaal verstrekt aan werknemers. Afgeleid worden door telefoon en tablet levert gevaarlijke situaties op. In het verkeer, maar ook op het dak. Hoe vaak bent u zo druk bezig met uw telefoon dat u de omgeving om u heen vergeet? Het dak is geen plek waar u afgeleid mag zijn.

Tip 3: Test de ondergrond

Met name bij een dakinspectie is het verstandig dat u eerst de ondergrond test voordat u uw gewicht erop plaatst. Daken worden oud, staan onder invloed van allerlei omgevingsfactoren en naar verloop van tijd gaat de kwaliteit van het dak achteruit. Zorg dat u weet waar u mee bezig bent. Controleer altijd de dakconstructie voordat u het dak op gaat en blijf voorzichtig wanneer het dak controleert.