3 tips voor veilig werken op daken

Lekkage of schade?

Bel nu 0517-239797

Bij veilig werken op daken komt best veel kijken. Wij zijn dan ook aangesloten bij branchevereniging VEBIDAK, om altijd te kunnen voldoen aan de recente veiligheidseisen voor onze dakdekkers. Jaarlijks gebeuren er nog steeds talrijke ongevallen. In dit artikel geven wij drie tips over hoe je veilig kunt werken op hoogte /daken.
  • Professioneel, doelgericht en dienstverlenend


  • Snel en altijd goed voorbereid ter plaatse


  • Een groot netwerk, dus slimme oplossingen


  • Een ijzersterk begrip in de zakelijke markt

Tip 1 voor veilig werken op daken: zorg voor goede valbeveiliging

Om veilig te kunnen werken op een plat dak of schuin dak is het plaatsen van valbeveiliging absoluut noodzakelijk. Een professioneel dakdekkersbedrijf maakt altijd gebruik van valbeveiliging. Werken op daken is serieus vakmanschap, neem de werkplek dus ook serieus. Valbeveiliging hoort daarbij. Meer weten over valbeveiliging? Klik dan door naar de pagina die uitweidt over het onderwerp valbeveiliging.

Tip 2 voor veilig werken op daken: Laat uw telefoon in uw broekzak

Werkinstructies worden steeds vaker digitaal verstrekt aan de werknemer, maar hier kunt u als werknemer wel door afgeleid worden. Afgeleid worden door telefoon en tablet levert gevaarlijke situaties op. In het verkeer, maar ook op het dak. Hoe vaak bent u zo druk bezig met uw telefoon dat u uw omgeving even vergeet? Het dak is geen plek waar u afgeleid mag zijn. Laat uw telefoon in uw zak, wanneer u aan het werk bent. Spreek met uw werkgever of collega’s af dat u op vaste tijden reageert.

Tip 3 voor veilig werken op daken: Test de ondergrond

Met name bij een dak inspectie is het verstandig dat u eerst de ondergrond test voordat u uw gewicht erop plaatst. Daken worden oud, staan onder invloed van allerlei omgevingsfactoren en naar verloop van tijd gaat de kwaliteit van het dak achteruit. Zorg dat u weet waar u mee bezig bent. Controleer altijd de dakconstructie voordat u het dak op gaat en blijf voorzichtig wanneer het dak controleert.

Vragen over veilig werken op daken?

Deze drie tips zijn heel eenvoudig uit te voeren en als dakdekker zult u zich vast en zeker mee bezig houden. Schakelt u een dakbedekkingsbedrijf in? Dan is het voor u ook interessant zijn om na te gaan of dit bedrijf zich wel houdt aan de veiligheidseisen. Laat u niet misleiden door een goede prijs en check voor de zekerheid of het bedrijf wel op de hoogte is. Wilt u meer informatie over veilig werken op daken? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem vrijblijvend contact met ons op

U kunt uw vragen stellen door een mail te sturen naar het e-mailadres of door ons te bellen op 0517 – 23 97 97. Voor advies kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wij werken voor iedereen.

Bedrijven, woningbouwverenigingen, instellingen of vastgoedbeheerders kunnen bij ons prima terecht. Wij ontzorgen al jaren met succes de zakelijke markt dankzij een slimme aanpak en een groot netwerk voor een breedschalig dienstenpakket.

Vastgoed beheer

Feenstra Dakbedekking voorziet ook vastgoedbeheerders van dakbedekking op maat. U kunt onze waterdichte resultaten hier bekijken.

Aannemers

Veiligheid op ieder dak met permanente valbeveiliging van Feenstra Dakbedekking. Onze valbeveiligings-systemen worden op maat gemaakt en voldoen aan alle veiligheidseisen.