APAX dakbedekking

APAX dakbedekking is een bijzonder product ontwikkeld door het Friese bedrijf Troelstra en de Vries. Dit bedrijf is al meer dan 75 jaar producent van bitumen dakrollen en beschikt in die hoedanigheid over zeer veel ervaring en kennis op het gebied van bitumenmodificatie.

Samenstelling van APAX

Met bitumen als basis en een combinatie van gemodificeerde hoogwaardige elastomeren en plastomeren is APAX dakbedekking een bijzonder product te noemen. Normaal gesproken zijn plastomeren en elastomeren niet met elkaar te combineren. Het is Troelstra en de Vries gelukt om, dankzij een intensief traject,  de compounds van plastomeren en elastomeren op een zodanige manier aan te passen en te combineren, dat hierdoor een geheel nieuwe kunststof/bitumen compound is verkregen.

Een innovatieve dakrol met bijzondere eigenschappen

Voor veel nieuwbouw projecten en renovatieklussen kiest men voor APAX dakbedekking. Niet vreemd als u kijkt naar de eigenschappen van dit product:

  • Dikte van slechts 3 mm (zeer licht!)
  • Geschikt voor platte en hellende daken
  • APAX krimpt niet door de toepassing van een stabiele polyamide/polyester PSP tri-laminaat inlage
  • Het materiaal is 100% stabiel en bestand tegen zeer hoge statische en dynamische belastingen.
  • APAX wordt in een éénlaagssysteem toegepast.
  • Lange levensduur van maar liefst 40 jaar dankzij het unieke anti-aging system
  • APAX laat zich makkelijk en snel verwerken

De grondstoffen die voor de productie van APAX zijn gebruikt zijn voor 100% recyclebaar. Dat maakt APAX ook nog eens bijzonder milieuvriendelijk in vergelijking met andere soorten dakbedekking.

De verwerking van APAX

Apax is zowel met de brander als zonder gebruik van open vuur aan te brengen. De verwerking geschied doormiddel van de hetelucht-lasmethode (föhn) of met behulp van bitumineuze koudlijm waarbij de overlappen worden geföhnd.

Nieuwbouw-dak01