Apax dakbedekking bij Feenstra Dakbedekking

Lekkage of schade?

Bel nu 0517-239797

APAX dakbedekking is een bijzonder product ontwikkeld door het Friese bedrijf Troelstra en de Vries en wij bij Feenstra Dakbedekking maken gebruik van dit product. Dit bedrijf is al meer dan 75 jaar producent van bitumen dakrollen en beschikt in die hoedanigheid over zeer veel ervaring en kennis op het gebied van bitumenmodificatie. Wij zijn er dan ook erg trots op dit product te kunnen aanbieden.
 • Professioneel, doelgericht en dienstverlenend


 • Snel en altijd goed voorbereid ter plaatse


 • Een groot netwerk, dus slimme oplossingen


 • Een ijzersterk begrip in de zakelijke markt

Samenstelling van APAX dakbedekking

Met bitumen als basis en een combinatie van gemodificeerde hoogwaardige elastomeren en plastomeren is APAX dakbedekking een bijzonder product te noemen. Normaal gesproken zijn plastomeren en elastomeren niet met elkaar te combineren namelijk. Het is Troelstra en de Vries gelukt om, dankzij een intensief traject,  de compounds van plastomeren en elastomeren op een zodanige manier aan te passen en te combineren, dat hierdoor een geheel nieuwe kunststof/bitumen compound is verkregen. Dit hele nieuwe product heeft bijzondere eigenschappen gekregen, waar wij als dakdekkerbedrijf blij mee zijn. Het is bijvoorbeeld erg licht en geschikt voor zowel platte daken als hellende daken. Ook is het product 100% recyclebaar, wat tegenwoordig een belangrijke eigenschap is.

Een innovatieve dakrol met bijzondere eigenschappen

Voor veel nieuwbouw projecten en renovatieklussen kiest men voor APAX dakbedekking. Niet vreemd als u kijkt naar de eigenschappen van dit product:

 • Dikte van slechts 3 mm (zeer licht!)
 • Geschikt voor platte en hellende daken
 • APAX krimpt niet door de toepassing van een stabiele polyamide/polyester PSP tri-laminaat inlage
 • Het materiaal is 100% stabiel en bestand tegen zeer hoge statische en dynamische belastingen.
 • APAX wordt in een éénlaagssysteem toegepast.
 • Lange levensduur van maar liefst 40 jaar dankzij het unieke anti-aging system
 • APAX laat zich makkelijk en snel verwerken

De grondstoffen die voor de productie van APAX zijn gebruikt zijn voor 100% recyclebaar. Dat maakt APAX ook nog eens bijzonder milieuvriendelijk in vergelijking met andere soorten dakbedekking.

De verwerking van APAX dakbedekking

Apax dakbedekking is zowel met de brander als zonder gebruik van open vuur aan te brengen. De verwerking geschied door middel van de hetelucht-lasmethode (föhn) of met behulp van bitumineuze koudlijm waarbij de overlappen worden geföhnd. Hier onder ziet u een afbeelding van de verwerking van Apax dakbedekking. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over APAX dakbedekking of de verwerking er van. Bel naar het telefoonnummer 0517 23 97 97 of vul ons contactfomulier in. 

Waarmee kunnen wij u helpen?