Subsidie dakisolatie Friesland

Lekkage of schade?

E-mail ons

De provincie Friesland wil graag bijdragen aan een hoger wooncomfort en millieuverbetering. Daarom is in de Friese energiepremie in het leven geroepen. Woningeigenaren in de provincie Friesland kunnen tot €2.800 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Al vanaf het laten uitvoeren van 1 energiebesparende maartregel kan subsidie worden aangevraagd. Hoe meer maatregelen u laat uitvoeren, hoe hoger uw premie. Daarnaast zorgt een investering in energiebesparende maatregelen voor een lagere energierekening.

Subsidie dakisolatie Friesland

Wilt u uw dak laten isoleren? Ook dit valt onder de Friese energiepremie. Voorwaarde is dat het gaat om een dakisolatie met een hoge isolatiewaarde (isolatiewaarde R ≥ 3,5) . De dakisolatie kan worden aangevraagd voor vrijstaande woningen, twee onder één kap woningen, rijwoningen (hoek en tussen) en appartement woningen. Voor de verschillende type woningen geld een minimum dak oppervlakte om in aanmerking te komen voor de subsidie.

  • Professioneel, doelgericht en dienstverlenend


  • Snel en altijd goed voorbereid ter plaatse


  • Een groot netwerk, dus slimme oplossingen


  • Een ijzersterk begrip in de zakelijke markt

Hoogte subsidie

Het aantal maatregelen dat u laat uitvoeren bepaalt de hoogte van de subsidie. Voor het laten aanbrengen van enkel een dakisolatie bijvoorbeeld (1 maatregel) krijgt u een subsidie van €350 (mits aan de voorwaarden voldaan). Voert u meer maatregelen uit? Bekijk in de tabel hieronder hoeveel subsidie u kunt ontvangen.

Friese energie premie aanvragen

Voordat u bijvoorbeeld een overeenkomst voor werkzaamheden met ons afsluit is het goed om eerst de subsidie aan te vragen. Maatregelen die al zijn uitgevoerd komen namelijk niet in aanmerking voor de subsidie.

Tip: Wilt u collectief energiebesparende maatregelen uitvoeren dan geldt vanaf werkzaamheden vanaf 3 buren een extra buurbonus van €250. Ook voor verenigingen van eigenaren is het mogelijk om de Friese energiepremie aan te vragen.

Waarmee kunnen wij u helpen?