- Feenstra Dakbedekking - https://www.feenstra-dakbedekking.nl -

Bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze (bitumen) dakbedekking bij Feenstra Dakbedekking

Bitumen dakbedekking, ook wel bitumineuze dakbedekking genoemd, is de beste dakbedekking voor platte daken in Nederland.

Bitumineuze dakbedekking: APP- en SBS-gemodificeerd bitumen

Dakbanen zijn er in hoofdlijn in twee typen: APP-gemodificeerd bitumen en SBS-gemodificeerd bitumen. Hier onder leest u het verschil tussen deze twee gemodificeerd bitumen.

APP-gemodificeerd bitumen

APP staat voor Atactisch PolyPropyleen, dat ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. Bitumen met APP is zwart of gemineraliseerd. Door de toevoeging van APP zitten er verschillende voordelen aan deze soort bitumen. Deze hebben we hier onder overzichtelijk voor u opgesomd.

SBS-gemodificeerd bitumen

SBS staat voor Styreen Butadien Styreen, een synthetisch geproduceerd rubber. De voordelen van bitumen met de toevoeging van SBS zijn hier onder opgesomd.

Bitumen met SBS dient te worden beschermd tegen UV-straling en is daarom altijd afgewerkt met mineraal of granulaat (verkrijgbaar in allerlei kleuren).

Het verschil tussen APP- en SBS-gemodificeerd bitumen

Het belangrijkste verschil tussen beide soorten dakbedekking is dat SBS elastischer is dan APP. Hierdoor is dit materiaal geschikter voor flexibele draken en sterke hechting. APP is daarentegen zeer goed bestand tegen UV-straling en hoge temperaturen.

De levensduur verwachting van beide producten bedraagt circa 20 jaar. Eén en ander is afhankelijk van onder meer het gekozen dakbedekkingssysteem, de ondergrond, de gebruiksbelastingen, de afwatering en het levensduur ondersteunende onderhoud.

Apax dakbedekking (bitumen als basis)

APAX heeft een verwachte levensduur van maar liefst 40 jaar! Dit komt door het unieke anti-aging systeem.  De voordelen van deze soort dakbedekking met bitumen als basis? Snelle, energiezuinige verwerkingsmethoden en milieuvriendelijke eigenschappen, daarmee is APAX in meerdere opzichten eindeloos goed.

APAX heeft bitumen als basis, maar is gemodificeerd met hoogwaardige plastomeren en elastomeren. Door de toepassing van een stabiele polyamide/polyester PSP tri-laminaat inlage krimpt APAX niet, het is 100% stabiel. De voordelen van APAX zijn hier onder opgesomd.

Duizenden klanten gingen u voor

Al duizenden klanten, particulieren en bedrijven, hebben gebruik gemaakt van onze specialisme in bitumineuze dakbedekking. Op onze pagina ‘gerealiseerde projecten’ [1] ziet u verschillend projecten die wij hebben uitgevoerd. Uiteraard is dit lang niet alles.

Neem contact op over bitumineuze dakbedekking

Heeft u een ervaren dakdekker in Friesland nodig? Neem dan contact [6] op met Feenstra Dakbedekking: uw specialist in bitumen of bitumineuze  dakbedekking.