Dakgoot overstroomt

Lekkage of schade?

Bel nu 0517-239797

Dakgoot overstroomt

Voor de zoveelste keer vraagt u zich af: “waarom overstroomt mijn dakgoot?” Hier zijn verschillende oorzaken voor. De ene oorzaak is iets sneller en makkelijker te verhelpen dan de ander. Wat voorop staat is dat een dakgoot die overstroomt ontzettend vervelend is. Dit kan namelijk vervelende schade veroorzaken aan de gevel en veroorzaakt op den duur houtrot. Wij nemen u in dit artikel mee door de oorzaken van een dakgoot die overloopt en wat u kunt doen om dit in de toekomst te voorkomen.

 • Professioneel, doelgericht en dienstverlenend


 • Snel en altijd goed voorbereid ter plaatse


 • Een groot netwerk, dus slimme oplossingen


 • Een ijzersterk begrip in de zakelijke markt

Oorzaken van een dakgoot die overstroomt

Zoals we eerder aangaven kan een dakgoot die overstroomt verschillende oorzaken hebben. Veelal heeft het te maken met vuil en niet goed onderhoudend materiaal, maar ook kunnen weersomstandigheden er iets mee te maken hebben. Hieronder hebben we een aantal veelvoorkomende oorzaken voor u opgesomd.

 1. Bij een dakgoot kan hoge spanning ontstaan door voortdurende uitzetting en krimp door temperatuurwisselingen. Soldeerverbindingen of lijmverbindingen kunnen hierdoor bezwijken.
 2. De dakgootafvoer van uw dakgoot is verstopt. Dit kan komen doordat er te veel vuil in ligt. Hierdoor kan het water de gootafvoer niet bereiken.
 3. Dakgoot is niet voorzien van een bladkorf,  waardoor bladeren, takken en ander vuil gemakkelijk in de leiding terechtkomen.
 4. De afvoer van de dakgoot is omhoog gedrukt of ergens verzakt. Hierdoor bereikt het water de afvoer niet.

Herkent u één van bovenstaande gevallen? Probeer dit dan op te lossen. Controleer ook af en toe de afvoer van uw dakgoot. Een overlopende dakgoot kan de hoeveelheid water niet effectief afvoeren. Wij raden u aan om minimaal twee keer per jaar uw hemelwaterafvoeren te controleren op schade en verstoppingen. Ook raden we aan uw overige afvoeren te reinigen.

Hoe kunt u voorkomen dat uw dakgoot overstroomt?

Wanneer u aan de slag gaat met het controleren van uw dakgoten, loop dan onderstaand stappenplan door.

 1. Maak de dakgoot schoon en controleer op lekkage en afschot.
 2. Maak de dakgoot en gootafvoeren bladvrij en controleer of de bladkorf goed bevestigd is.
 3. Reinig het volgende: vergaarbakken, zandvangputten, kolken, putjes en ontlastputten.
 4. Controleer de uitpandige standleidingen op buiging en lekkage.
 5. Controleer de noodoverstorten.

Neem contact op als uw dakgoot overloopt

Als het goed is kunt u er, na het checken van bovenstaande punten, er weer even tegenaan. Twijfelt u toch? Vul dan het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wij werken voor iedereen.

Bedrijven, woningbouwverenigingen, instellingen of vastgoedbeheerders kunnen bij ons prima terecht. Wij ontzorgen al jaren met succes de zakelijke markt dankzij een slimme aanpak en een groot netwerk voor een breedschalig dienstenpakket.

Vastgoed beheer

Feenstra Dakbedekking voorziet ook vastgoedbeheerders van dakbedekking op maat. U kunt onze waterdichte resultaten hier bekijken.

Aannemers

Veiligheid op ieder dak met permanente valbeveiliging van Feenstra Dakbedekking. Onze valbeveiligings-systemen worden op maat gemaakt en voldoen aan alle veiligheidseisen.