Dakgoot vol water voorkomen of oplossen

Lekkage of schade?

Bel nu 0517-239797

Dakgoot vol water voorkomen of oplossen

Heeft u een dakgoot vol met water? Dan is de kans groot dat uw dakgoot vol ligt met blad, takken en ander afval. Dit zorgt voor blokkades, waardoor het water niet goed weg kan. Door de dakgoot goed schoon te maken kunnen andere problemen worden voorkomen. Voorbeelden van problemen die kunnen ontstaan bij een dakgoot vol met water zijn namelijk lekkage in de dakgoot of water langs de buitenmuur.

  • Professioneel, doelgericht en dienstverlenend


  • Snel en altijd goed voorbereid ter plaatse


  • Een groot netwerk, dus slimme oplossingen


  • Een ijzersterk begrip in de zakelijke markt

Meer oorzaken die zorgen voor een dakgoot vol water

Een oorzaak die vaak voorkomt is dat de dakgootafvoer verstopt is, doordat er te veel vuil in ligt. Een tweede mogelijke oorzaak is dat de soldeerverbindingen of lijmverbindingen kunnen bezwijken door de hoge spanningen, die ontstaan door uitzetting en krimp i.v.m. temperatuurwisselingen. Een derde oorzaak kan zijn dat de afvoeren niet voorzien zijn van bladkorven waardoor bladeren, takken en ander vuil gemakkelijk in de leiding terechtkomen. Een vierde en laatste mogelijke oorzaak is dat de dakgootafvoer omhoog gedrukt is of ergens verzakt is, waardoor het water de afvoer niet bereikt.

Onderhoud dakgoot belangrijk

Het is belangrijk om jaarlijks uw dakgoot schoon te maken of schoon te laten maken door een specialist. Wanneer uw dakgoot vol loopt met water heeft u waarschijnlijk de dakgoten te weinig onderhouden en zijn ze vol geraakt door zware regenval, hevige windstoten, sneeuw of hagel bijvoorbeeld. Zonder regelmatig onderhoud kan er een lekkage ontstaan bij de naden van de dakgoot (of de dakbedekking).

Oplossing dakgoot vol water

Een dakgoot vol water kan de hoeveelheid water niet effectief afvoeren. Is er bij u sprake van een overlopende dakgoot? Inspecteer dan de volgende zaken, die hier onder zijn opgesomd.

  1. Maak ten eerste de dakgoten schoon en controleer op lekkage en afschot.
  2. De dakgoten en gootafvoeren moeten bladvrij zijn en de bladkorf goed bevestigd.
  3. Reinig de vergaarbakken, zandvangputten, kolken, putjes en ontlastputten.
  4. Controleer de uitpandige standleidingen op buiging en lekkage.
  5. Controleer de nood overstorten.

Dakgoot vervangen door Feenstra Dakbedekking

U kunt ook kiezen om uw dakgoot te laten vervangen. Een dakgoot vervangen doet u wanneer u vaker last heeft van lekkage of als gevolg van een slechte doorstroom van regenwater. Wij kunnen nieuw zinkwerk plaatsen. Voordat wij nieuw zinkwerk plaatsen worden alle facetten zorgvuldig opgemeten. Vervolgens wordt het in onze eigen werkplaats op maat gemaakt, zodat uw dakgoot perfect past bij de plaatsing.

Wij staan al jaren bekend om onze kennis en kunde. Neem contact met op ons!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wij werken voor iedereen.

Bedrijven, woningbouwverenigingen, instellingen of vastgoedbeheerders kunnen bij ons prima terecht. Wij ontzorgen al jaren met succes de zakelijke markt dankzij een slimme aanpak en een groot netwerk voor een breedschalig dienstenpakket.

Vastgoed beheer

Feenstra Dakbedekking voorziet ook vastgoedbeheerders van dakbedekking op maat. U kunt onze waterdichte resultaten hier bekijken.

Aannemers

Veiligheid op ieder dak met permanente valbeveiliging van Feenstra Dakbedekking. Onze valbeveiligings-systemen worden op maat gemaakt en voldoen aan alle veiligheidseisen.