Daklekkage repareren

Een daklekkage komt nooit gelegen. Bevindt u zich in een situatie waar een lekkage zorgt voor overlast in uw woning? Bel ons om spoedreparatie uit te laten voeren: 0517 – 23 97 97. Schade aan de dakconstructie voorkomen? Grijp dan direct in en laat uw daklekkage repareren.

Binnen 24 uur aanwezig!

Wij komen binnen 24 uur langs het probleem te bekijken. Na een grondige inspectie en eventueel een noodreparatie, ontvangt u van ons een overzichtelijke offerte waar we diverse mogelijkheden bespreken. Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen er lekkages ontstaan door scheurtjes in de dakbedekking, door gestremde/verstopte hemelwaterafvoeren of door beschadigingen bij de gevelaansluiting.

Daklekkage zelf opsporen?

Wij raden u aan om in verband met uw eigen veiligheid ervaren dakdekkers in te schakelen om uw dak te inspecteren. Wilt u zelf het dak inspecteren? Houdt dan rekening met het feit dat het dak op sommige plaatsen verzwakt kan zijn. Wanneer u beslist om zelf de lekkage op te sporen is het verstandig om te letten op de volgende punten:

  • Beschadigingen of scheuren kunt u het beste opsporen wanneer het dak goed schoon geveegd is.
  • Geen beschadigingen ontdekt? Controleer alle hemelwaterafvoeren op gebreken of verstopping.
  • Indien aanwezig kunt u de schoorsteen of lichtkoepel op het dak controleren op gebreken.
  • Is het dak eerder gerepareerd? Het is mogelijk dat een slecht uitgevoerde reparatie in het verleden de oorzaak kan zijn van uw probleem.
  • Houdt rekening met het feit dat een natte plek op het plafond niet direct ook de exacte locatie van het lek hoeft te betekenen. Kijk altijd verder dan u kunt waarnemen.

Kosten daklekkage repareren

Heeft u geen specifieke oorzaak kunnen vinden? Neem contact met ons op zodat wij het dak voor u kunnen inspecteren en direct een noodoplossing voor u kunnen uitvoeren. De kosten van een dakreparatie zijn afhankelijk van de grootte en de aard van de lekkage. Houdt rekening met hogere kosten wanneer er geconstateerd wordt dat het dakbeschot is aangetast. Laat u altijd goed adviseren door een professioneel bedrijf en vraag naar verschillende oplossingen.