Dakrandbeveiliging plat dak

Veilig werken op hoogte staat hebben wij bij Feenstra Dakbedekking hoog in het vaandel staan. Wij zijn specialist op het gebied van (permanente) dakrandbeveiliging voor platte daken.

Wanneer men op een plat dak loopt en werkt in de onveilige zone (binnen 2 tot 4 meter afstand van de dakrand) moeten er vanuit de Arbowetgeving valbeveiligingsmaatregelen genomen worden. De onveilige zone mag niet zonder valbeveiliging betreden worden. Wilt u weten wat dit voor uw bedrijf of woning betekent? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook!

Kortlopende werkzaamheden

In de onveilige zone mag er tijdens kortlopende werkzaamheden gebruik gemaakt worden van individuele valbeveiliging. Permanente en tijdelijke valbeveiliging moet voldoen aan strikte eisen. Als Daksafe dealer zijn wij gecertificeerd voor het aanbrengen en onderhouden van uiteenlopende dakrandbeveiligingsproducten. Deze producten voldoen aan alle veiligheidseisen. Meer weten? Lees hier alles over dak valbeveiliging.

Onderhoud dakrandbeveiliging plat dak

Op daken moet regelmatig onderhoud worden gepleegd. Dit geld ook voor de aanwezige installaties. Een risico-inventarisatie en -evaluatie is dan ook noodzakelijk. Met een RI&E gaan we in op de eisen die van belang zijn bij het belopen en werken op daken en wordt ingegaan op de eisen die gesteld worden aan de randbeveiliging en vloerafscheidingen.