Keuring valbeveiliging

U kunt bij Feenstra Dakbedekking terecht voor: de plaatsing, onderhoud en keuring van valbeveiliging. Naast het uitvoeren van een keuring valbeveiliging kunt u bij ons ook terecht voor diverse dakdekkersklussen. Denk aan het uitvoeren van een dakinspectie, het uitvoeren van een bestandsopname en het plaatsen van verschillende soorten dakbedekking.

Keuring valbeveiliging

Het jaarlijks laten keuren van uw valbeveiliging is verplicht. Alle valbeveiliging moet namelijk voldoen aan de NEN-EN normen (NEN-EN 365). U riskeert een hoge boete wanneer u besluit uw valbeveiliging niet te laten keuren. In de NEN-EN 365 vindt u alle standaarden voor algemene eisen voor gebruiksaanwijzingen, onderhoud, periodieke inspectie, reparatie, merken en verpakking. Het is dan ook verstandig om valbeveiligingsproducten te laten keuren door een expert. Beschermmiddelen zoals een harnas of valstopapparaat vallen ook onder valbeveiligingsproducten en moeten ook worden gekeurd.

VCA erkend

Feenstra dakbedekking is VCA gecertificeerd. Met dit certificaat tonen wij aan te bezitten over kennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) zoals die gesteld is door het VCA. Dat maakt ons een geschikte partner op het gebied van keuring, plaatsing en installatie van valbeveiligingsproducten.

Wat wordt geïnspecteerd?

Voor iedere valbeveiligingsproduct is het van belang dat het label met hierop de merknaam, fabrikant, het serienummer, productiejaar, de geldende EN normering en het CE logo, goed leesbaar moet zijn. Daarnaast wordt er gekeken naar alle onderdelen van valbeveiligingsproducten. Denk aan sluitingen, metalen delen, behuizingen, valdempers, veiligheidshaken etc. Wij letten op sporen van slijtage, condities van producten, beschadigingen etc.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!