- Feenstra Dakbedekking - https://www.feenstra-dakbedekking.nl -

Doorvalbeveiliging

Doorvalbeveiliging

Voorkomen dat men door het raam valt dankzij doorvalbeveiliging. U belt, wij regelen het! Doorvalbeveiliging is een stang die muurvast in het raam geplaatst wordt, een barrière stang. Zo’n stang is verplicht in veel verschillende situaties en de stang en moet voldoen aan de NEN6702 normering.

Even de was ophangen

U kunt het zich bijna niet voorstellen, maar toch vallen er jaarlijks tientallen mensen door openstaande ramen. Het gaat hierbij om kinderen, maar ook veel volwassenen. Oorzaken: de was ophangen, evenwicht verliezen of een boek lezen in het kozijn. Daarom heeft het bouwbesluit een aantal regels opgesteld om dit soort situaties te voorkomen.

De NEN6702

De NEN6702 is een zeer strenge normering. barrière stangen worden pas goedgekeurd na een test (de zandzakslingerproef). Niet iedere stang is dus geschikt als barrière stang. Om te voorkomen dat u na de bouw aansprakelijk wordt gesteld in geval van een ongeluk is het belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen dat beveiliging plaatst die voldoet aan de NEN6702.

Reken af met niet-gekeurde buizen van andere aanbieders en kies voor Feenstra dakbedekking.

Wanneer kiest u voor doorvalbeveiliging?

Kindopvangcentra en kinderkamers

Een veelvoorkomend misverstand is dat men denkt dat een barrière stang voorkomt dat een klein kind uit het raam valt. Dit is dus pertinent onjuist. Een kind kan de barriére stang zelfs gebruiken om te klauteren. Wij adviseren in dit geval dan een beveiligde raamuitzetter. Advies nodig over beveiliging of een andere vraag? Neem gerust contact [1] met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.