Dakbedekking vervangen

Dakbedekking laten vervangen door Feenstra Dakbedekking

Eens in de 15 jaar moet u uw dakbedekking herplaatsen, zodat u ellende, zoals lekkage voorkomt. Lekkage kan leiden tot weer andere vervelende dingen, zoals het rotten van materialen, dus dat wilt u niet. Feenstra Dakbedekking kan hierbij helpen. We hebben het dan over daken van huizen, maar ook van een carport, garage, schuur, overkapping, aanbouw en dakkapel bijvoorbeeld.

Verschillende soorten dakbedekking laten vervangen

Het materiaal wat we gebruiken hangt af van het soort dak wat u heeft. Wij komen uiteraard eerst langs om dit te inspecteren. Voor platte daken is het bijvoorbeeld geschikt om bitumen (bitumineuze), EPDM of pvc als dakbedekking toe te passen. Bij schuine daken is dat anders en wordt er vaak gekozen voor dakpannen als dakbedekking.

Dakbedekking laten vervangen van platte daken kan op 2 verschillende manieren.

  1. In de meeste gevallen is het mogelijk om de nieuwe laag dakbedekking over het huidige platte dak aan te brengen. Dit scheelt u flink in de kosten.
  2. Wilt u naast nieuwe dakbedekking ook uw dak laten isoleren of heeft u een dak met al vele lagen dakbedekking, waardoor het geheel te zwaar begint te worden voor de dakconstructie? Dan moet het complete platte dak vervangen worden. De dakdekker haalt de oude lagen van uw platte dak en voorziet het dak weer van een verse strakke laag.

Wanneer dakbedekking laten vervangen

De meest voor de hand liggende reden om uw dakbedekking te laten vervangen is natuurlijk wanneer het dak gaat lekken, maar dat moet u eigenlijk zelfs voor zijn. Let daarom goed op bepaalde symptomen die aangeven dat uw dakbedekking vervangen moet worden:

  • Vervagen van de dakbedekking
  • Het poreus worden van de dakbedekking
  • Het loslaten van de dakbedekking

Andere redenen om over het vervangen van dakbedekking na te denken

Het laten vervangen van dakbedekking doen we doorgaans bij huizen waar de dakconstructie verder nog in prima staat verkeert. Ook wordt de dakbedekking vaak onderhouden bij huizen die een verbouwing ondergaan. Als u denkt aan het herplaatsen van dakbedekking kunt u net zo goed denken aan andere klussen aan het dak. Dit is namelijk het ideale moment voor het plaatsen van een lichtkoepel bijvoorbeeld.

Werkwijze dakbedekking vervangen door Feenstra Dakbedekking

Voordat we van start gaan met het herplaatsen van uw dakbedekking, is het voor ons belangrijk om de huidige situatie in kaart te brengen. Wij doen dit middels een:

  • dakinspectie voor minder complexe daken of
  • een bestandsopname voor complexe daken.

Aan de hand van deze inspectie wordt bekeken welke soort dakbedekking het beste voor uw dak is. Wij adviseren u graag en stellen een vrijblijvende offerte met de benodigde werkzaamheden op. Feenstra dakbedekking is VCA gecertificeerd en aangesloten bij VEBIDAK. U kunt dus rekenen op onze vakkennis en solide dakwerk.

Waarmee kunnen wij u helpen?