Bitumineuze dakbedekking

Lekkage of schade?

E-mail ons

Bitumen dakbedekking, ook wel bitumineuze dakbedekking genoemd, is de beste dakbedekking voor platte daken in Nederland.

Blijvende waterdichtheid

Was bitumen ooit het residu van gedestilleerde aardolie, tegenwoordig is het een speciaal ontwikkelde grondstof. Het zorgt voor de belangrijkste eigenschap van dakbedekking: blijvende waterdichtheid. Het is een plastisch materiaal – vervormbaar als de temperatuur oploopt – en heeft een goed hechtend vermogen. Dakbanen zijn er in hoofdlijn in twee typen: APP-gemodificeerd bitumen en SBS-gemodificeerd bitumen.

  • Professioneel, doelgericht en dienstverlenend


  • Snel en altijd goed voorbereid ter plaatse


  • Een groot netwerk, dus slimme oplossingen


  • Een ijzersterk begrip in de zakelijke markt

APP

APP-gemodificeerd bitumen. APP staat voor Atactisch PolyPropyleen dat ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. Door de toevoeging van APP is het bitumen makkelijker te verwerken, krijgt het een hoge temperatuurstabiliteit en is makkelijker te verwerken. Het vergt later minder onderhoud en is geschikt voor recycling. Bitumen met APP is zwart of gemineraliseerd.

SBS

SBS-gemodificeerd bitumen. SBS staat voor Styreen Butadien Styreen, een synthetisch geproduceerd rubber. Door de toevoeging van SBS krijgt het bitumen een lager verwekingspunt, verhoogt de elasticiteit en zorgt voor een betere hechting. Bitumen met SBS dient te worden beschermd tegen UV-straling en is daarom altijd afgewerkt met mineraal of granulaat (verkrijgbaar in allerlei kleuren).

Het belangrijkste verschil tussen beide soorten dakbedekking is dat SBS elastischer is dan APP. Hierdoor is dit materiaal geschikter voor flexibele draken en sterke hechting. APP is daarentegen zeer goed bestand tegen UV-straling en hoge temperaturen.

De levensduurverwachting van beide producten bedraagt circa 20 jaar. Eén en ander is afhankelijk van onder meer het gekozen dakbedekkingssysteem, de ondergrond, de gebruiksbelastingen, de afwatering en het levensduurondersteunende onderhoud.

Apax

Door het unieke anti-aging system heeft APAX een verwachte levensduur van maar liefst 40 jaar. Snelle, energiezuinige verwerkingsmethoden en milieuvriendelijke eigenschappen, daarmee is APAX in meerdere opzichten eindeloos goed. APAX heeft bitumen als basis, maar is gemodificeerd met hoogwaardige plastomeren en elastomeren. Door de toepassing van een stabiele polyamide/polyester PSP tri-laminaat inlage krimpt APAX niet, het is 100% stabiel.

Nog meer pluspunten:

  • Uitmuntende verouderingseigenschappen,
  • Lichte, snelle en energiezuinige verwerking,
  • Verwachte levensduur: 40 jaar

Op zoek naar een bitumen of bitumineuze dakbedekking?

Heeft u een ervaren dakdekker in Friesland nodig? Neem dan contact op met Feenstra Dakbedekking: uw specialist in bitumen of bitumineuze  dakbedekking.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wij werken voor iedereen.

Bedrijven, woningbouwverenigingen, instellingen of vastgoedbeheerders kunnen bij ons prima terecht. Wij ontzorgen al jaren met succes de zakelijke markt dankzij een slimme aanpak en een groot netwerk voor een breedschalig dienstenpakket.

Vastgoed beheer

Feenstra Dakbedekking voorziet ook vastgoedbeheerders van dakbedekking op maat. U kunt onze waterdichte resultaten hier bekijken.

Aannemers

Veiligheid op ieder dak met permanente valbeveiliging van Feenstra Dakbedekking. Onze valbeveiligings-systemen worden op maat gemaakt en voldoen aan alle veiligheidseisen.