Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking is een duurzame vorm van dakbedekking die zorgt voor een water- en winddicht dak. Met een kunststof dak van dakdekkersbedrijf Feenstra profiteert u tientallen jaren van een betrouwbaar dak. Welke soorten kunststof dakbedekking zijn er? Waar kunt u op rekenen? Wat zijn de verschillen? Dat leest u op deze pagina. 

Kunststof dakbedekking is een goede investering

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een kunststof dakbedekking. Deze keuze wordt meestal gemaakt dankzij de duurzaamheid van een kunststof dak. Een kunststof dak kan wel 20 tot 35 jaar meegaan. Een goede investering dus. Een ander voordeel van dit type dakbedekking is dat het milieuvriendelijker is dan bitumen. Twee veel voorkomende kunststofsoorten zijn PVC en EPDM.

Kunststof dakbedekking: PVC

PVC betekent Polyvinylchloride en is harde kunststof met als basis aardolie en zout. PVC kan worden toegepast op alle soorten daken en staat bekend om de waterdichtheid. PVC is een thermoplastische kunststof waarin weekmakers zijn toegevoegd. Het is bestand tegen mechanische, klimatologische en biologische invloeden. Een PVC dak gaat ruim 25 jaar mee en is betaalbaar. Vooral de prijs van PVC is voor veel mensen een reden om voor dit materiaal te kiezen.

Kunststof dakbedekking: EPDM

EPDM is een afkorting dat staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Doorgaans kan EPDM ook door voor rubber. Het is zeer sterk, dun en ook nog eens waterdicht. EPDM is een homogene elastische rubberen dakbedekking. Dankzij de blijvende elasticiteit van EPDM is het geschikt voor elk type dak. De dakbedekking kan uit één stuk geleverd worden en heeft daarom een minimum aan naden, hierdoor is de kans op lekkage zeer klein. EPDM kan goed gebruikt worden in combinatie met andere dakbedekking- en isolatiematerialen. Een EPDM dakbedekking gaat langer mee dan PVC, ruim 40 jaar, maar is ook duurder dan PVC.

Uitstekende garantie en een scherpe prijs

Voor meer informatie over verschillende typen dakbedekkingen kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord over de mogelijkheden van verschillende typen dakbedekking. Daarnaast krijgt u een uitstekende garantie op uw dak en dit allemaal tegen een zeer scherpe prijs! Vraag nu vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Voor Particulieren en bedrijven

Op onze website vindt u een overzicht van gerealiseerde projecten en ziet u de verschillen tussen materialen. Wij doen zowel projecten voor particulieren als voor bedrijven. Dit doen wij zowel in Friesland als in de rest van Nederland. Voor elke aanvraag kunt u ons bellen. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Feenstra Dakbedekking.

Waarmee kunnen wij u helpen?