Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking is een duurzame vorm van dakbedekking die zorgt voor een water- en winddicht dak. Met een kunststof dak van dakdekkersbedrijf Feenstra profiteert u tientallen jaren van een betrouwbaar dak.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een kunststof dakbedekking. Deze keuze wordt meestal gemaakt dankzij de duurzaamheid van een kunststof dak. Een kunststof dak kan wel 20 tot 35 jaar meegaan. Een goede investering dus. Een ander voordeel van dit type dakbedekking is dat het milieuvriendelijker is dan bitumen. Twee veel voorkomende kunststofsoorten zijn PVC en EPDM.

PVC

PVC kan worden toegepast op alle soorten daken en staat bekend om de waterdichtheid. PVC is een thermoplastische kunststof waarin weekmakers zijn toegevoegd. Het is bestand tegen mechanische, klimatologische en biologische invloeden. Een PVC dak gaat ruim 25 jaar mee en is betaalbaar.

Vooral de prijs van PVC is voor veel mensen een reden om voor dit materiaal te kiezen.

EPDM

EPDM is een homogene elastische rubberen dakbedekking. Dankzij de blijvende elasticiteit van EPDM is het geschikt voor elk type dak. De dakbedekking kan uit één stuk geleverd worden en heeft daarom een minimum aan naden, hierdoor is de kans op lekkage zeer klein. EPDM kan goed gebruikt worden in combinatie met andere dakbedekking- en isolatiematerialen. Een EPDM dakbedekking gaat langer mee dan PVC, ruim 40 jaar, maar is ook duurder dan PVC.

Voor meer informatie over verschillende typen dakbedekkingen kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord over de mogelijkheden van verschillende typen dakbedekking. Daarnaast krijgt u een uitstekende garantie op uw dak en dit allemaal tegen een zeer scherpe prijs! Vraag nu vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Uw specialist

Heeft u een ervaren dakdekker in Friesland nodig? Neem dan contact op met Feenstra Dakbedekking: uw specialist in kunststof dakbedekking.