Dakschade

Dakschade repareren door Feenstra Dakbedekking

Dakschade is op verschillende manieren mogelijk. Helaas komt u er vaak te laat achter door middel van een lekkage. Het kan ook zijn dat u ziet dat het loodwerk kapot is of scheurtjes constateert in de dakbedekking. Neem altijd contact op om de schade te laten repareren, voordat de gevolgen nog groter worden.

Soorten dakschade die wij repareren

Het is zaak om de schade aan uw dak zo spoedig mogelijk te laten repareren, zodat u de kans verkleint dat er schade ontstaat aan de dakconstructie. Wanneer blijkt dat de dakconstructie is aangetast kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Een complete dakrenovatie is dan vaak nog de enige optie. Trek bij de volgende gevallen zeker aan de bel:

  • wanneer het klam en vochtig is in de ruimte onder het dak;
  • wanneer u gele kringen op het plafond ziet;
  • wanneer u constateert dat de goten lekken;
  • wanneer u afgebladderd houtwerk ziet;
  • wanneer het loodwerk kapot is;
  • wanneer u scheurtjes/beschadigingen in de dakbedekking rondom de lichtkoepels/lichtstraten of de schoorsteen ziet;
  • wanneer er grote hoeveelheid water op het dak ligt.

Kosten bij dakschade

De kosten van een een reparatie is afhankelijk van de grootte en de aard van de schade. Wij kunnen bij u langskomen of u kunt, op basis van een omschrijving van de schade, een offerte aanvragen. Vraag dan een offerte aan. Wij helpen u graag verder.

Dakschade zelf onderzoeken

Is uw dak verouderd en heeft u het vermoeden dat het dak dakschade heeft? In verband met uw eigen veiligheid raden wij u aan om ervaren dakdekkers in te schakelen om uw dak te inspecteren. Wilt u toch zelf het dak inspecteren? Houdt er dan rekening mee dat het dak op sommige plaatsen verzwakt kan zijn. Hou in ieder geval rekening met de volgende aspecten, wanneer u zelf het dak op gaat. Veeg het dak goed schoon. Alleen dan kunt u beschadigingen of scheuren goed zien. Controleer ook vooral een schoorsteel of lichtkoepel als u dat heeft. Het is mogelijk dat een slecht uitgevoerde reparatie in het verleden de oorzaak kan zijn van uw probleem. In dat laatste geval zal schade moeilijk te ontdekken zijn. Wij weten precies waar we moeten kijken en kunnen u vertellen of het dak aan een reparatie toe is of niet.

Dakschade particulieren en bedrijven

Zowel bij woningen als bedrijven is het vroegtijdig repareren van dakschade van belang. Zoals we hier boven al hebben omschreven is het soms lastig in te schatten of uw verouderde dak schade heeft opgelopen of dat hij er nog even tegenaan kan. Vooral bij een bedrijf kan dit lastig in te schatten zijn. Vraag vrijblijvend een dakinspectie aan om de staat van u dak te controleren. Op basis van een eerste inspectie kunnen wij u al een goed beeld geven van de staat van het dak.

Vraag vrijblijvend een dakinspectie aan of een offerte voor uw dakschade bij Feenstra Dakbedekking!

Waarmee kunnen wij u helpen?