Witte dakbedekking

Witte dakbedekking is zeer geschikt voor gebouwen waar het van belang is dat het binnenklimaat koeler blijft. Daarnaast wordt dit type dakbedekking vaak toegepast in combinatie met zonnepanelen om op die manier de opbrengst van de zonnepanelen te vergroten. Feenstra dakbedekking beschikt over ruime ervaring met het plaatsten van diverse soorten dakbedekking. Dat maakt ons dé ideale partner voor uw renovatie of nieuwbouwproject.

Voordelen van witte dakbedekking

Passieve koeling

Dankzij passieve koeling kan de temperatuur van het binnenklimaat lager gehouden worden. In een koeler gebouw zal minder airconditioning nodig zijn om het comfort van de gebruikers te garanderen, dit resulteert dus in een lager energieverbruik. Een wit dak leent zich daarom ook uitermate goed voor koelhuizen.

Reflectie

Doordat witte daken het zonlicht reflecteren en het dak koel houden, is er nauwelijks vermogensverlies van de zonnepanelen op het dak. Deze reflectie wordt namelijk deels weer opgenomen door uw zonne-energie panelen. De zonnepanelen leveren daardoor in vergelijking met plaatsing op zwarte daken, meer energie op.

Is witte dakbedekking geschikt voor u?

Wij beschikken over een ruime ervaring met het plaatsen van witte dakbedekking. Wij weten u de voordelen én de nadelen te vertellen en we werken uitsluitend met het beste materiaal.  De reflectiviteit en emissiviteit van sommige soorten dakbedekking is hoger dan die van andere soorten. Daarnaast heeft u te maken met de SRI waarde. Hoe groter de SRI-waarde is, hoe beter de koelingseigenschappen zijn. Wat voor soort dakbedekking u kiest hangt daarom nauw samen met het doel wat u voor ogen heeft en het type gebouw.

Sopralene Optima Ultra White D-Tox

Sopralene Optima Ultra White D-Tox bijvoorbeeld is uitermate geschikt voor daken waar zonnepanelen op bevestigd worden dankzij de witte, reflecterende granulaatkorrels. Nog een reden om voor Sopralene Optima White te kiezen: De efficiency van een gangbare zonne-energie paneel neemt af bij hogere temperaturen. Deze hogere temperaturen komen vaker voor op zwarte daken.

Witte kunststofdakbedekking

Naast witte Bitumen dakbedekking zoals Sopralene, Derbibrite en Sopra Star werken wij ook met witte kunststofdakbedekking.

Kosten witte dakbedekking

Wilt u een offerte laten opstellen door Feenstra dakbedekking? Op basis van de staat van het dakbeschot, type onderlaag en aantal vierkante meters kunnen wij een goede inschatting maken van de kosten. Dit hangt natuurlijk sterk samen met het type dakbedekking.

Vraag meer informatie

Bent u geïnteresseerd in witte dakbedekking en vraagt u zich af of het wat voor u is? Wilt u geadviseerd worden over de mogelijke keuzes? Bel dan naar het nummer: 0517 23 97 97 of klik dan hier voor meer informatie.

Waarmee kunnen wij u helpen?