Bitumendakbedekking

Bitumendakbedekking door dakbedekkingsbedrijf Friesland

Bitumendakbedekking, ook wel bitumineuze dakbedekking genoemd, is de beste dakbedekking voor platte daken in Friesland. Feenstra dakbedekking is een dakbedekkingsbedrijf in Friesland die uw platte daken voorziet van Bitumen. Wij werken graag met bitumen. Bitumendakbedekking zorgt voor de belangrijkste eigenschap van dakbedekking voor een plat dak: blijvende waterdichtheid. Bitumendakbedekking is een plastisch materiaal en dus vervormbaar als de temperatuur oploopt. Verder heeft het een goed hechtend vermogen.

Wat is bitumendakbedekking precies?

Er bestaan twee gemodificeerd bitumen dat wij als dakbedekkingsbedrijf in Friesland toepassen: APP- en SBS-gemodificeerd. Het belangrijkste verschil tussen beide soorten dakbedekking is dat SBS elastischer is dan APP. SBS is daarom geschikter voor flexibele daken. APP is daarentegen zeer goed bestand tegen Uv-straling en hoge temperaturen.

In het kort de specificaties van APP- en SBS-bitumendakbedekking

APP staat voor Atactisch Polypropyleen, dat ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. Bitumen met APP is zwart of gemineraliseerd. Door de toevoeging van APP zitten er verschillende voordelen aan deze bitumen, te noemen:

 • makkelijker te verwerken,
 • krijgt een hoge temperatuurstabiliteit,
 • is makkelijker te verwerken,
 • vergt later minder onderhoud,
 • is geschikt voor recycling.

SBS staat voor Styreen Butadien Styreen, een synthetisch geproduceerd rubber. De voordelen van deze soort zijn:

 • lager verwekingspunt,
 • de toevoeging SBS verhoogt de elasticiteit,
 • SBS zorgt voor een betere hechting.

LET OP: Bitumen met SBS dient te worden beschermd tegen UV-straling. Daarom werken wij de SBS-bitumen af met mineraal of granulaat (verkrijgbaar in allerlei kleuren).

Levensduur bitumendakbedekking is 20 jaar

De levensduur verwachting van beide producten bedraagt circa 20 jaar. Eén en ander is afhankelijk van onder meer het gekozen dakbedekkingssysteem, de ondergrond, de gebruiksbelastingen, de afwatering en het levensduur ondersteunende onderhoud.

Dakbedekking met bitumen als basis ‘APAX’ heeft de langste levensduur

Bij Feenstra Dakbedekking, het dakbedekkingsbedrijf in Friesland, maken we ook gebruik van APAX. APAX heeft een verwachte levensduur van maar liefst 40 jaar. 20 jaar langer dan bovenstaande dus. Dit komt door het unieke anti-aging systeem.  De voordelen van APAX? Snelle, energiezuinige verwerkingsmethoden en milieuvriendelijke eigenschappen. Hiermee is APAX in meerdere opzichten eindeloos goed. APAX heeft bitumen als basis, maar is gemodificeerd met hoogwaardige plastomeren en elastomeren. Door de toepassing van een stabiele polyamide/polyester PSP tri-laminaat inlage krimpt APAX niet, het is 100% stabiel. De voordelen van APAX zijn hier onder opgesomd.

 • Uitmuntende verouderingseigenschappen,
 • Lichte, snelle en energiezuinige verwerking,
 • Verwachte levensduur: 40 jaar

Duizenden klanten gingen u voor

Al duizenden klanten, particulieren en bedrijven, hebben gebruik gemaakt van ons specialisme in bitumineuze dakbedekking. Op onze pagina ‘gerealiseerde projecten’ ziet u verschillend projecten die wij hebben uitgevoerd. Uiteraard is dit lang niet alles.

Neem contact op over bitumineuze dakbedekking

Neem dan contact op met Feenstra Dakbedekking: uw specialist in bitumendakbedekking in Friesland!