Valbeveiliging dak

Op basis van de dakinspectie of de bestandsopname kan een advies volgen op het gebied van dakveiligheid. Dakdekkersbedrijf Feenstra Dakbedekking is uw specialist als het gaat om (permanente) valbeveiliging op uw dak.

Wettelijke bepalingen

Wettelijk is bepaald dat gebouweigenaren verantwoordelijk zijn voor de veiligheidsvoorzieningen voor toegang en onderhoudswerkzaamheden op daken. Als opdrachtgever bent u dus (mede) verantwoordelijk voor de veiligheid van de mensen die op of aan uw gebouw werken. Voor gebouwen vanaf 2,5 meter hoogte en hoger is bijvoorbeeld dak valbeveiliging verplicht. Om inzicht te verkrijgen in (en bewijs te leveren voor) de valgevaar-status van uw dak(en) is een RI&E rapport van het dak benodigd. Met een goede Risico Inventarisatie & Evaluatie kunnen wij voor u bepalen of uw gebouw voldoet aan de veiligheidseisen en welke aanpassingen eventueel nodig zijn.

Permanente valbeveiliging dak

Elk dak is anders en elk dak vraagt dus ook om een passende (permanente) valbeveiliging. Tijdens de bestandsopname overleggen we met u de verschillende mogelijkheden en valbeveiligingssystemen die passen bij uw dak. Wij maken vervolgens een offerte op basis van een Risico Inventarisatie & Evaluatie inspectie (RI&E).

Gegarandeerd veilig

Wij laten de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uitvoeren door een onafhankelijk adviesbureau. Hiermee worden alle risico’s in kaart gebracht en een plan opgesteld om de risico’s tot een minimum te beperken. De evaluaties kunnen wij eventueel laten toetsen door het Instituut voor Dakveiligheid. Wordt de evaluatie goedgekeurd, dan wordt uw dak voorzien van het IVDV keurmerk.

Valbeveiliging dak op maat

Wilt u weten welk (permanent) valbeveiligingssysteem geschikt is voor uw dak? Neem contact met ons op voor een risico inventarisatie. Wij geven u graag meer informatie betreft de valbeveiligingssystemen voor uw dak.

Plaatsen & onderhouden van valbeveiligingssystemen

Als Daksafe dealer zijn wij gecertificeerd voor het aanbrengen en onderhouden van Daksafe en Checkmate producten. Deze producten voldoen aan alle veiligheidseisen.

Waarmee kunnen wij u helpen?