Sterk!

Bij Feenstra Dakbedekkingen vinden wij een veilige werkomgeving erg belangrijk. Daarom doen wij als bedrijf er alles aan om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren voor onze werknemers. Dat wij hierin slagen blijkt uit het feit dat wij met Feenstra Dakbedekkingen ons gecertificeerd hebben voor trede 3 van de Veiligheidsladder. Een resultaat waar wij erg trots op zijn, want hiermee behoort Feenstra Dakbedekkingen tot een select clubje dakdekkers in Nederland met dit veiligheidsniveau.

STERK

Hier houdt het voor ons niet op. Intern houden wij ons elke dag bezig met het door ons zelf ontwikkelde STERK principe. Hiermee zorgen wij er voor dat veiligheid een dagelijkse gewoonte wordt. De denkwijze vanuit kantoor en vanuit de bouwplaats is nu allemaal gelijk.

Sparingen dicht

Tijdens de bouw kom je veel sparingen tegen, in het beton aangebrachte uitsparing voor het laten doorvoeren van leidingen. In onze werkwijze mogen deze sparingen nooit open zijn. Wij zorgen er altijd voor dat deze dicht zijn, doormiddel van een hek of een grote afdekplaat. Zo zorgen wij er voor dat onze collega’s altijd veilig kunnen bewegen in hun werkomgeving.

Transporteren

Door gemak kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het is daarom erg belangrijk om bewust te zijn van veiligheid, ook bij transporteren. Bij Feenstra Dakbedekkingen vinden wij het erg belangrijk om op de juiste manier materiaal van A naar B te brengen. Onderweg, maar ook op de bouwlocatie. Onze collega’s zijn zich altijd van bewust waar dingen neergezet worden en hoe deze neergezet dienen te worden. Ze dragen tijdens de werkzaamheden een helm en communiceren altijd en overal met elkaar. Zo is veiligheid normaal geworden, zowel in houding als gedrag.

Excelleren

Bij Feenstra Dakbedekkingen willen wij altijd excelleren. Wij streven naar de beste kwaliteit op de meest efficiënte manier. Dat kan alleen door te excelleren in de werkzaamheden. Dit wil zeggen: de opdrachten vooraf zo nauwkeurig mogelijk uitwerken, kwaliteit leveren en netjes werken. Alleen zo kunnen wij de beloofde kwaliteit leveren.

Randbeveiliging

Een belangrijk onderdeel in ons vak is valbeveiliging. Wij werken tenslotte op (grote) hoogtes, dus goede randbeveiliging is ontzettend belangrijk. Daarom controleren wij elke dag de randbeveiliging op onze werklocaties. Wij zorgen er altijd voor dat het aangebracht is en dat alles staat conform de geldende regels. Hierdoor kunnen wij een veilige werkomgeving creëren.

Klimmen

Het mag geen verrassing zijn dat wij veel moeten klimmen om onze werkzaamheden uit te voeren. Het is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden. Daarom is het voor ons belangrijk om bewust te zijn hoe er geklommen dient te worden. Zo zorgen wij er altijd voor dat ladders vast staan of gezekerd zijn. Bij grote projecten zetten wij standaard een trappentoren neer, zodat er op een veilige en verantwoorde manier geklommen kan worden.
Al onze medewerkers zijn zich bewust hoe er veilig geklommen kan worden, hoe een ladder of trappentoren correct moet staan en kent iedereen de risico’s tijdens een klim of afdaling.

Waarmee kunnen wij u helpen?