Branchevereniging Vebidak

Feenstra Dakbedekking is aangesloten bij branchevereniging VEBIDAK

Als dakbedekkingbedrijf willen we u altijd verzekeren van kwaliteit. Veilige arbeidsomstandigheden, duurzaamheid en milieu staan hoog in ons vaandel. Dat is voor ons belangrijk en dat willen we ook graag uitdragen. Feenstra Dakbedekking is daarom onder anderen aangesloten bij branchevereniging VEBIDAK. Om kwaliteit te verzekeren hebben we nog veel meer stappen genomen.

Waarom is Feenstra Dakbedekking aangesloten bij branchevereniging VEBIDAK?

Ons team is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en regels. Hoe zorgen we hier voor? Wij zijn aangesloten bij verschillende belangrijke brancheverenigingen en hebben de juiste certificaten in huis. Vakmanschap en vakkennis zijn belangrijk in de dakbedekking branche en daarom wordt hier veel aandacht aan besteed vanuit Feenstra Dakbedekking. VEBIDAK is de brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Deze vereniging behartigt de belangen van ruim 175 aangesloten bedrijven en biedt advies en ondersteuning aan iedereen die belang heeft bij een goed dak. Maakt dat nou zoveel uit? Een dakbedekkingsbedrijf die wel of niet aangesloten is bij VEBIDAK? Het antwoord is simpel: ja, voor u zeker! U weet dan namelijk zeker dat dit bedrijf zich houdt aan alle veiligheidseisen en goed geschoold personeel in huis heeft. Voor u als klant is het bij nieuwbouw, renovatie of herstel van uw dakbedekking verstandig om in zee te gaan met een bedrijf dat is aangesloten bij VEBIDAK.

Laatste ontwikkelingen en trends op gebied van bitumineuze en kunststof dakbedekking

Het feit dat we zijn aangesloten bij de branchevereniging VEBIDAK maakt dat we continue op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van bitumineuze en kunststof dakbedekking. Voorbeelden van onderwerpen zijn ontwikkelingen op gebied van dakafval, de stikstof problematiek (2020), aansprakelijkheid voor bedrijven, nieuwe CAO onderhandelingen, het slopen van teermastiekdaken, werkruimte bij aanwezigheid van zonnepanelen, kwalificeren van personeel, PIR-isolatieplaten, milieuvriendelijke daken en de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. Feenstra Dakbedekking is altijd op de hoogte!

Veiligheid

VEBIDAK onderhoudt intensieve contacten met de Arbeidsinspectie en is nauw betrokken bij het, mede door haar geïnitieerde project, ‘Veilig en Gezond op het Dak’. De vereniging levert zo een actieve bijdrage aan duidelijke en werkbare veiligheidseisen. Feenstra Dakbedekking werkt ook volgens de veiligheidseisen van VEBIDAK. Zo weet u dat wij altijd veilig te werk gaan. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld valgevaar, brandveiligheidsaspecten, bitumen-, kunststof- en rubber dakbedekkingsconstructies, langer een beter dak, brandveilig werken op daken, materiaalkeuze en  NEN 6050.

Verzekerd tegen aansprakelijkheid bij schade

Verder weet u zeker dat het bedrijf die aangesloten is bij VEBIDAK verzekerd is tegen aansprakelijkheid bij schade. Veel dakbedekkingsbedrijven zijn onvoldoende of in het geheel niet verzekerd tegen aansprakelijkheid bij schade. In ons land zijn er vele zakelijke en particuliere opdrachtgevers gedupeerd nadat zij vertrouwende op een malafide dakbedekkingsbedrijf. Dit leidt tot rampzalige gevolgen, zowel financieel als qua menselijk leed. Kies altijd voor een lid van VEBIDAK. VEBIDAK heeft voor haar leden een mantelcontract Aansprakelijkheid voor Bedrijven afgesloten. Dit houdt in een adequate dekking en ruime verzekerde bedragen. Dit is ook in úw belang.

Vakopleidingen

U weet tot slot ook zeker dat alle medewerkers goed geschoold zijn. VEBIDAK is namelijk nauw betrokken bij hoogwaardige en complete vakopleidingen. De bestuursleden van TECTUM (het opleidingsinstituut en samenwerkingsverband voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche ) worden door VEBIDAK benoemd. Langs deze weg is VEBIDAK dus intensief betrokken bij de inhoud en uitvoering van het cursorisch onderwijs en de vak- en kaderopleidingen ten behoeve van alle branchegenoten.

Waarmee kunnen wij u helpen?