Waarom loopt mijn dakgoot steeds over?

Lekkage of schade?

Bel nu 0517-239797

Voor de zoveelste keer vraagt u zich af: “waarom loopt mijn dakgoot steeds over?” Nou, wij kunnen u vertellen, dat kan verschillende oorzaken hebben. De ene oorzaak is iets sneller en makkelijker te verhelpen dan de ander. Wat voorop staat is dat wateroverlast van hemelwaterafvoeren ontzettend vervelend is. Dit kan namelijk veel schade veroorzaken aan de gevel en op ten duur houtrot veroorzaken. Wij nemen u in dit artikel mee door de oorzaken van een dakgoot die overloopt en wat u kunt doen om dit in de toekomst te voorkomen.
 • Professioneel, doelgericht en dienstverlenend


 • Snel en altijd goed voorbereid ter plaatse


 • Een groot netwerk, dus slimme oplossingen


 • Een ijzersterk begrip in de zakelijke markt

Oorzaken van een dakgoot die overloopt

Een overstromende dakgoot kan de verschillende oorzaken hebben. Dit heeft veelal te maken met vuil en niet goed onderhoudend materiaal. Ook kunnen weersomstandigheden er iets mee te maken hebben. Hieronder sommen we een aantal veelvoorkomende oorzaken op. U kunt bij u zelf nagaan of deze voorbeelden ook voor u gelden. Door dit na te gaan kunt u er wellicht snel wat aan doen.

 1. Bij dakgoten kunnen hoge spanningen ontstaan door voortdurende uitzetting en krimp door temperatuurwisselingen. Daardoor kunnen soldeerverbindingen of lijmverbindingen bezwijken.
 2. De dakgootafvoer is verstopt doordat er te veel vuil in ligt waardoor het water de gootafvoer niet bereikt.
 3. Een verstopping van de afvoerleiding doordat afvoeren niet voorzien zijn van bladkorven waardoor bladeren, takken en ander vuil gemakkelijk in de leiding terechtkomen.
 4. De dakgootafvoer is omhoog gedrukt of ergens verzakt. Hierdoor bereikt het water de afvoer niet.

 

Voorkom een overlopende dakgoot

Een overlopende dakgoot kan de hoeveelheid water niet effectief afvoeren. Wij raden u aan om minimaal twee keer per jaar uw hemelwaterafvoeren te controleren op schade en verstoppingen en alle afvoeren te reinigen. Wanneer u aan de slag gaat met het controleren van uw dakgoten, loop dan onderstaand stappenplan door.

 1. Maak de dakgoten schoon en controleer op lekkage en afschot.
 2. Maak de dakgoten en gootafvoeren bladvrij en controleer of de bladkorf goed bevestigd is.
 3. Reinig de vergaarbakken, zandvangputten, kolken, putjes en ontlastputten.
 4. Controleer de uitpandige standleidingen op buiging en lekkage.
 5. Controleer de noodoverstorten.

Neem contact op voor vragen over waarom uw dakgoot overloopt

Als het goed is kunt u er, na het checken van bovenstaande punten, er weer even tegenaan. En ja; doe dit 2 keer per jaar. Dat klinkt vaak, maar dit kan u heel veel ellende besparen. Schade aan uw gevel of houtrot wilt u niet. Heeft u toch nog andere vragen over uw overlopende dakgoot? Neem dan contact met ons op door te bellen of ons contactformulier in te vullen.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wij werken voor iedereen.

Bedrijven, woningbouwverenigingen, instellingen of vastgoedbeheerders kunnen bij ons prima terecht. Wij ontzorgen al jaren met succes de zakelijke markt dankzij een slimme aanpak en een groot netwerk voor een breedschalig dienstenpakket.

Vastgoed beheer

Feenstra Dakbedekking voorziet ook vastgoedbeheerders van dakbedekking op maat. U kunt onze waterdichte resultaten hier bekijken.

Aannemers

Veiligheid op ieder dak met permanente valbeveiliging van Feenstra Dakbedekking. Onze valbeveiligings-systemen worden op maat gemaakt en voldoen aan alle veiligheidseisen.