Soorten dakbedekking

Er zijn uiteenlopende soorten dakbedekking beschikbaar. Vaak bestaan deze soorten ook nog eens uit verschillende typen, met elk met hun eigen kenmerkende eigenschappen. Hieronder geven wij een overzicht van enkele typen die geschikt zijn voor een plat dak.

Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking is een duurzame vorm van dakbedekking die zorgt voor een water- en winddicht dak. EPDM en PVC zijn de meest voorkomende typen kunststof dakbedekking. Lees hier meer over kunststof dakbedekking. Met een kunststof dak van dakdekkersbedrijf Feenstra profiteert u tientallen jaren van een betrouwbaar dak.

Groene dakbedekking

De populariteit van groene dakbedekking stijgt. Groene daken zijn daken die worden bedekt met een speciale soort vetplanten: Sedum. Deze sedumdaken bieden een mooi uitzicht en zorgen voor een betere thermische isolatie. Daarnaast biedt het dak een mooie buffer voor het regenwater. De mogelijkheden van een sedumdak zijn enorm; van een summiere begroeiing tot aan een volledige tuin met paden en terrassen. In sommige gemeenten is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het aanleggen van een groen dak. Benieuwd of u subsidie kunt krijgen? Vraag het na bij de desbetreffende gemeente. Meer informatie over sedumdaken leest u hier.

Zinken dakbedekking

U kunt ook kiezen voor het plaatsen van een zinken dak. Erg mooi bij moderne woningen met een strakke uitstraling. Wij beschikken over een ruime ervaring met zinkwerk. Zink is erg duurzaam en biedt een bijzonder lange levensduur. Het is tevens makkelijk te bewerken, waardoor het perfect bij iedere woonstijl aansluit.

Naast het plaatsen van zinken dakbedekking maken wij voor u ook maatwerk dakgoten, dakkapellen, erkers en dak- en gevellijsten.

Witte dakbedekking

Naast de vier bovengenoemde soorten dakbedekking is het ook mogelijk om voor een witte dakbedekking te kiezen. Dit kan gaan om een bitumineuze dakbedekking, maar ook met kunststof is veel mogelijk. Witte dakbedekking is zeer geschikt voor gebouwen waarbij het van belang is dat het binnenklimaat koeler blijft en voor daken waar zonnepanelen op wordt geplaatst. Op deze manier kunt u de opbrengst van de zonnepanelen te vergroten. Meer lezen over witte dakbedekking? Klik hier.

Kunt u door de vele soorten dakbedekking het bos niet meer zien? Vraag een oriƫntatiegesprek aan! Op die manier verkrijgt u meer inzicht over de beste keuze voor uw dak. Wist u bijvoorbeeld dat de locatie van uw woning/pand een rol speelt bij de keuze van de juiste type dakbedekking?

Waarmee kunnen wij u helpen?